Utställningar

produkterUtställningar

Ergolife har bland annat ställts ut på Museum of Design i Barcelona. Vi har även varit med i Japan i bok och utställning som gick under namnet Swedish Style. Försäljning har även skett på flera platser med design och funktion i fokus, såsom Dansk Design Center och Sveriges Nationalmuseum.

På Formex mässan som är Skandinaviens största mässa för Design mot butiker blev även Ergolife omtalat. Beckmans School of Designs elever valde ut nio produkter från Formexmässan för att ”gestalta och formulera mångfalden inom designområdet”. Därefter har en motivering för varje vald produkt gjorts. Motiveringen för Ergolife-stolen var gjord av en elev från Chile. Han har nedan formulerat sina tankar kring valet:

”Jag kom hit från ett annat land. Jag kom för att stanna; jag kom för nya möten. Här fann jag Designen. Den där nya typen av hud, som ger oss en identitet, som kommunicerar och talar med var och en av oss om sin funktion. Jag går runt på utställningen, gata upp och gata ner. Jag tittar och funderar. Nu är det redan kväll och något dyker upp. Det är en stol. Hon fångar min uppmärksamhet och hon talar med mig på ett språk som jag förstår. Den här lilla originella picknickstolen sänder sina tydliga signaler. Hon kommunicerar sina kvaliteter med lätthet. Hon sade: ”Kom och sätt dig! Här kommer du att ha det skönt. Säkerligen behöver du slappna av. ”Hon hade rätt. Ett så vänligt objekt som bjuder in till avkoppling, det kunde inte vara bättre. Just det som kroppen behöver. Vilken fenomenal funktion! Men hon var inte vilken stol som helst. Hon var alldeles vacker, elegant och charmerande, mycket praktisk och det fann något i hennes inre som gjorde henne än mer intressant. Hon behövde mig, ett förekommande sällskap.

Någon som jag, som tar henne och för henne med sig ut i världen, för att hitta ett ställe där hon och jag skulle kunna betrakta nuet och varför inte skåda mot framtiden från ett nytt perspektiv. Så som jag berättade för er. Jag kom för att stanna. Nu har jag min stol.”

Roberto Cárdenas, Beckmans School of Design